Menu Zavřít

Pozvánky 7

8. 2. 2012
Autor: Euro.cz

Společnost

OD 13. ÚNORA DO 31. BŘEZNA

Touch of Fashion by CzechTourism Od poloviny února do konce března 2012 bude na Letišti Praha k vidění výstava fotografií Touch of Fashion by CzechTourism, která volně navazuje na Dreft Fashion Week 2011 a zároveň avizuje, že v září 2012 proběhne druhý ročník této akce. Svým návštěvníkům přiblíží pohled do zákulisí a zprostředkuje atmosféru události, které se podařilo v říjnu 2011 rozvířit vody na české módní scéně. Ve spojovacím objektu mezi Terminály 1 a 2 bude možné zhlédnout 25 černobílých snímků předního módního fotografa Marka Musila, jenž pořídil celou sérii fotografií, které velmi autentickým způsobem zachycují náladu panující v zákulisí módních přehlídek. V příštím ročníku Fashion Week 2012 budou tyto snímky vydraženy a získaný finanční obnos bude věnován na charitativní účely.

OD 14. DO 26. ÚNORA

Filmový festival La Película
Návštěvníci, kteří od 14. do 19. února 2012 zavítají do pražského kina Světozor nebo od 20. do 26. února do brněnského kina Art, se mohou těšit na výběr nejlepších španělských filmů natočených v posledních dvou letech. Každoroční programový pilíř doplní čtveřice cenných snímků venezuelské provenience a zejména celosvětově vyhledávaná kolekce španělského neorealismu s opusy, které vznikly mezi léty 1951 až 1961. Na jejich výběru se podílel například Antonio Banderas, pro nějž jsou tyto snímky klenoty španělského filmu 50. a 60. let vytvářející věrný obraz nejtěžšího období frankistické diktatury.
+FOTO

16. ÚNORA 2012

Premiéra Dona Quijota
Pro milovníky klasického tance připravil baletní soubor Státní opery novou premiéru – slavného Dona Quijota. Premiéra se uskuteční 16. února 2012. Státní opera Praha uvede klasickou verzi Maria Petipy a Alexandra Gorského v nastudování dlouholetého sólisty baletu Národního divadla v Praze Jaroslava Slavického, v současné době ředitele Taneční konzervatoře hlavního města Prahy. V hlavních rolích se představí Miho Ogimoto a Alina Nanu jako Kitri, Ulvi Azizov a Ondřej Vinklát jako Basil, v roli Dona Quijota Milan Boček a Josef Svoboda. Autorem scény a kostýmů je Josef Jelínek.

OD 16. DO 19. ÚNORA

Festival Autorská tvorba nablízko
Od čtvrtka 16. února do neděle 19. února 2012 se uskuteční v Divadle Inspirace na Malostranském náměstí již šestý ročník festivalu Autorská tvorba nablízko. Jeho cílem je umožnit odborné i laické veřejnosti nahlédnout do psychosomatického pojetí studia na Katedře autorské tvorby a pedagogiky DAMU, kterou založil divadelník, spisovatel a profesor na pražské DAMU Ivan Vyskočil a od roku 2003 ji vede profesor Přemysl Rut.

EBF24

17. ÚNORA

Let it Roll Zima 2012
Příznivci elektronické hudby tentokrát na zimním festivalu Let It Roll zažijí neopakovatelný vesmírný večírek ve třech pavilonech pražského výstaviště. Stage Hospitality nabídne nejlepší výběr z klasického drum & bassu, na pódiu se například objeví legenda legend, majitel labelu Hospital Records Tony Colman alias London Elektricity. Těsně před vydáním svého nového alba zahraje High Contrast a také špičkový DJ Andy C, Netsky nebo nováčci Fred V & Grafix. Z letního festivalu se dochovala i plnohodnotná Dubstep Alliance stage. Příznivcům tohoto stylu zahraje dvojice debutantů z vydavatelství MTA 16bit nebo dvojice Kryptic Minds.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).