Menu Zavřít

Pražská premiéra

19. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Škoda Auto

ebf - tip - debata

Mladoboleslavská Škoda Auto na výstavě Autoshow v pražských Holešovicích představila svůj koncept Joyster. „Cílem studie je oslovit budoucí zákazníky automobilky a ukázat jim, kam se ubírá vývoj v naší společnosti,“ říká mluvčí automobilky Evžen Krauskopf.
Joyster, který si svou světovou premiéru odbyl na pařížském autosalonu, je koncipovaný jako vůz s kompaktními vnějšími rozměry a velkým vnitřním prostorem. Třídveřový automobil má zákazníkům nabídnout moderní konstrukční prvky karosérie a vysokou úroveň bezpečnosti posádky. Automobilka chce zároveň do vozu zahrnout i množství komfortních doplňků, které, jak tvrdí mluvčí, cílová skupina zákazníků vyžaduje. O výrobě Joysteru, který by se mohl stát pátou modelovou řadou v nabídce automobilky, Škoda ještě definitivně nerozhodla. To ale neplatí o jiném konceptu firmy, kompaktním SUV Yeti, jež by do výroby mělo jít už za dva roky.
Kromě Joysteru automobilka poprvé v Česku představila také model Octavia Scout určený pro špatné cesty s vyjetými kolejemi nebo nezpevněným povrchem, který vychází z modelu Octavia Combi 4×4 a patří podobně jako koncept Yeti do segmentu vozů pro volný čas. Na rozdíl od Yetiho ale bude Scout uveden na trh už v prvním čtvrtletí příštího roku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).