Menu Zavřít

Pražský výprodej

22. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Čepro

MMF24

PRAHA (bor) - Firma Čepro zpeněžila své dvě nejlukrativnější nemovitosti. Prodala dům ve Spálené ulici číslo 5, ve kterém do minulého roku sídlila. Objekt, jenž firma vlastnila jen z poloviny, prý potřeboval rekonstrukci, navíc členění prostor neodpovídalo jejím potřebám. Budovu Čepro prodalo současně s areálem v Karlíně, který dlouhodobě nevyužívalo. Obě nemovitosti získal známý pražský podnikatel s nemovitostmi Serge Borenstein. „Budovu ve Spálené chceme přestavět buď na luxusní byty, nebo tří až čtyřhvězdičkový hotel,“ řekl týdeníku EURO Milorad Miškovič, zástupce investora a marketingový ředitel společnosti Real Estate Karlin Group.
Výnos Čepra z poloviny domu ve Spálené ulici dosáhl zhruba 65 milionů, z areálu v Karlíně v Pernerově ulici zhruba 45 milionů korun. Zástupce Čepra Tomáš Zikmund tvrdí, že se obchod uskutečnil prostřednictvím renomované realitní kanceláře, její jméno však neuvedl. Týdeník EURO má informace, že minimálně jedna realitní kancelář již karlínský administrativně výrobní areál s pozemky o celkové výměře zhruba 2700 metrů čtverečních opět nabízí k prodeji. Milorad Miškovič nepopírá, že společnost oslovila zprostředkovatele prodeje. Prý se ale zatím nerozhodla, zda areál skutečně prodá. „V Karlíně a Libni vlastní naše skupina více než 40 hektarů pozemků. Občas samozřejmě zjišťujeme jejich cenu. Prostě testujeme trh,“ vysvětlil.
Čepro plánuje další prodeje nemovitostí. Firma nabídne ještě staré bytovky a nevyužívané objekty v lokalitách, které již zdaleka nejsou tak lukrativní.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).