Menu Zavřít

Přebrala ho sestře

25. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Martin Kupka

ebf - tip - debata

PRAHA (tpk) – Na post hlavního ekonoma Československé obchodní banky (ČSOB) byl nedávno jmenován Martin Kupka (39). Do dubna tohoto roku byl vedoucím ekonomického výzkumu ve společnosti Patria Finance, která je sestrou ČSOB: obě jsou členy skupiny KBC v České republice. Kupka má v největší české bance na starosti nově vytvořené oddělení investičního výzkumu, jež integruje makroekonomický výzkum a analýzy finančních trhů s orientací na středoevropský region.
Vystudoval matematickou ekonomii na Vysoké škole ekonomické v Praze, postgraduální studia absolvoval na pražské Akademii věd a na IUHEI v Ženevě. Po roce 1989 se spolupodílel na obnově výuky makroekonomie na Univerzitě Karlově, poté pracoval jako poradce českého ministra hospodářství a od roku 1994 jako analytik pro středoevropské trhy NRI ve Vídni. Po návratu z Rakouska působil kromě svého zaměstnání ve skupině Patria rovněž v pražské Raiffeisenbank, a to ve funkci ředitele pro strategii a výzkum.
Martin Kupka je členem představenstva České společnosti ekonomické a předsedou dozorčí rady Nadace pro současné umění. Je ženatý a má jednu dceru.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).