Menu Zavřít

PŘEKONANÁ OČEKÁVÁNÍ

2. 8. 2001
Autor: Euro.cz

DaimlerChrysler

Pátý největší výrobce automobilů na světě, německo-americký koncern Daimler- Chrysler, oznámil, že hodlá v příštích letech investovat do nových automobilů a nákladních vozidel přes 48 miliard dolarů. Počítá, že se mu také podaří zvýšit odbyt. Optimistický tržní výhled automobilky zřejmě souvisí s celkovým ekonomick ým posílením, k němuž došlo fúzí obou automobilek (Daimler-Benz a Chrysler). Firma chce do budoucna představit 64 nových modelů osobních a užitkových aut a bude zřejmě postupovat razantně dál.

MMF24

V současné době podle zprávy agentury Reuters vede jednání o dodávkách komponentů na výrobu čtyřmístné verze malých automobilů Smart (dnes jsou dvoumístné) s francouzskou PSA Peugeot Citroe¨n. Na veletrhu ve Frankfurtu to minulý týden oznámi l člen vedení automobilky Jürgen Hubbert.

Tržby automobilového koncernu DaimlerChrysler vzrostly za období od ledna do srpna letošního roku o třináct procent na 95,5 miliardy eur. V tomto období prodala 2,8 milionu vozidel. Své celkové tržby za letošní rok odhaduje na 146 miliard eur, což by bylo o šest miliard více než v loňském roce.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).