Menu Zavřít

Přibude Filadelfie

29. 5. 2008
Autor: Euro.cz

BB Centrum

V pražské Michli vznikne za více než 2,5 miliardy korun nová kancelářská budova s názvem Filadelfie. Dokončení se plánuje na druhé čtvrtletí 2010. Developerem projektu je společnost Passerinvest Group. Filadelfie nabídne téměř 30 tisíc metrů čtverečních kanceláří. Stane se další součástí komplexu s názvem BB Centrum. Generálním dodavatelem stavby je jihlavská firma PSJ.
BB Centrum v současné době tvoří jedenáct dokončených budov, které nabízejí 150 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch doplněných obchody, službami, bytovými jednotkami a restauracemi. Po dokončení veškerých záměrů by měla lokalita nabídnout více než 300 tisíc metrů čtverečních k pronájmu v téměř dvaceti objektech. Ze srovnatelných projektů je nyní v metropoli těsně před dokončením například komplex Gemini na Pankráci developerské společnosti Immorent ČR, který bude zahrnovat přes 38 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch. Na místě bývalých budov Českého statistického úřadu v Karlíně vyroste o něco větší administrativní komplex s názvem Futurama Business Park.
Celková plocha moderních kancelářských ploch v Praze přesáhla v letošním prvním čtvrtletí 2,2 milionu metrů čtverečních, což představuje meziroční nárůst o více než 200 tisíc metrů čtverečních. Podíl novostaveb na celkovém objemu kanceláří stále roste, v současné době dosahuje 69 procent. Zbývajících 31 procent je v rekonstruovaných budovách.

  • Našli jste v článku chybu?