Menu Zavřít

Příjemný penzion ve čtyři sta let staré chalupě

7. 10. 2019
Autor: Euro.cz

Snídaně na terase, z níž můžete shlížet do údolí, a když budete mít štěstí, spatříte u lesa srnky. Nejen to patří k lákadlům penzionu Na Bělisku, který z historického stavení vybudovali manželé Hrudovi. Stojí tu už od počátku 17. století, a má tak za sebou dlouhou historii, kterou vám tu rádi budou vyprávět. Je až neuvěřitelné odpočívat tu a vědět, co přesně se tu odehrávalo před dvěma sty a více lety, v době, kdy tu sídlilo prosperující hospodářství.

Příjemný zrekonstruovaný penzion Na Bělisku dnes nabízí pět pokojů a dva apartmány. Dobová architektura s masivními nosnými trámy zůstala zachována, interiér je mixem různých stylů – kachlová kamna odkazují na český venkov, kožený gauč na britský cigar bar, některé pokoje lehce připomínají styl Provence.

Je tu však i speciální, romantický svatební pokoj, který je jako dělaný pro novomanžele. Na Bělisku totiž svatby zaujímají důležitou roli. Během roku jich tu zorganizují několik desítek, ať už v prostředí krásné zahrady obklopující penzion, nebo v rozlehlém svatebním sále v podkroví.

Pokud přijedete jen tak pobýt, vydejte se do okolí. Najdete spoustu zajímavých míst, ať už je to hrad Pernštejn, skanzen Veselý kopec nebo westernové městečko Šiklův Mlýn. Zvláštností, která láká velké i malé návštěvníky, je naučná stezka Kukiho les, inspirovaná filmem Kuki se vrací. Těšte se zde třeba na repliku Hergotmobilu či Kukiho dům.

WT100

Součástí penzionu je také restaurace se skvělým jídelníčkem a interiérem: strop má sestavený ze starých trámů z masivního dřeva, přesto jde o hezky světlý prostor. V létě k němu patří i slunečná terasa. Když budete mít cestu kolem, stavte se tu alespoň na oběd.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).