Menu Zavřít

PŘÍLIŠ POZDĚ

14. 8. 2001
Autor: Euro.cz

H a r v a r d s k ý     h o l d i n g

Likvidátor Harvardského průmyslového holdingu Boris Vostrý oznámil, že podle předběžného opatření nařízeného Krajským obchodním soudem v Praze nesmí holding provádět žádné úkony související s likvidací společnosti.

CIF24

Akcionářům likvidovaného gigantu ale rozhodnutí příliš nepomůže. Majetek je již prodán firmě Viktora Koženého a tento proces je podle právníků zcela nezvratný. I kdyby soud došel k názoru, že likvidátor Boris Vostrý vyhlásil soutěž na prodej aktiv bývalého fondu v rozporu se zákonem, nic to nezmění na závazcích, které z této soutěže vyplynuly holdingu vůči společnosti Viktora Koženého Harvard Capital Management (Worldwide). Ta vyhrála soutěž na majetek v účetní hodnotě 19,857 miliardy korun s nabídkou jeho koupě za 10,559 miliardy korun. Na základě toho by měl každý akcionář obdržet likvidační zůstatek ve výši 600 korun na jednu akcii.

Kožený po protestech některých akcionářů nabídl odkoupení akcií Harvardského průmyslového holdingu po 480 Kč, aby dostali peníze dříve než na konci tohoto roku, jak předpokládá plánovaný průběh likvidace. Podle posledních informací ČTK vykoupila Harvardská burzovní společnost od drobných akcionářů přibližně 1,4 milionu akcií, za které vyplatila zhruba 700 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?