Menu Zavřít

Přírůstky v Německu

4. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Orco Property Group

CIF24

Developerská a investiční Orco Property Group opět zapracovala na ambici stát se jedním z nejvýznamnějších aktérů na německém realitním trhu. Joint venture společností Orco Germany a Morgan Stanley Real Estate Fund V (MSREF) koupí státní Gewerbesiedlungs-Gesellschaft (GSG). Berlínský parlament již obchod schválil, čeká se ještě na posvěcení antimonopolního úřadu. Hodnota transakce dosahuje zhruba 400 milionů eur.
Firmu GSG založil v roce 1965 berlínský senát a Berlínská komora pro obchod a spolupráci. Dnes GSG spravuje zhruba 800 tisíc metrů čtverečních kancelářských a víceúčelových prostor; společnost vlastní 44 komerčních areálů a center a také 235 rezidenčních jednotek s pronajímatelnou plochou přibližně 800 tisíc metrů čtverečních.
Akvizicí GSG rozšíří Orco své německé portfolio o 200 milionů eur. Koupě má investorovi umožnit vstup do nejlepších berlínských lokalit - v příštích třech letech tam plánuje utratit minimálně 500 milionů eur. Už v minulém roce koupilo Orco německou Viterru.
Orco Property Group, která aktuálně spravuje majetek ve výši 1,3 miliardy eur, působí na realitním a hotelovém trhu ve střední Evropě od roku 1991. Jedná se o lucemburskou veřejně obchodovanou společnost kótovanou na pařížské burze Euronext a na pražské burze cenných papírů. Mezi nejvýznamnější tuzemské projekty Orka patří multifunkční budova Luxemburg Plaza, rezidence Pachtův Palác nebo nové sídlo pro Rádio Svobodná Evropa.

  • Našli jste v článku chybu?