Menu Zavřít

Přitečou do Česka arabské miliardy? Dubajský developer hledá příležitosti

24. 11. 2016
Autor: Profimedia.cz

Arabský miliardář Khalaf Al Habtoor hledá investiční příležitosti v „bezpečných regionech“. K nim řadí vedle dalších středoevropských zemí i Česko. Jeden z nejvlivnějších byznysmenů v oblasti Perského zálivu by v tuzemsku rád nakupoval.

Občan Spojených arabských emirátů Al Habtoor, který aktuálně staví v centru Dubaje hotelový komplex s 1600 pokoji a od letošního února vlastní hotel Hilton v londýnském Wembley, nedávno provedl realitní akvizice ve Spojených státech a v Libanonu, ale také v Maďarsku. Jak sdělil agentuře Bloomberg, jeho zájem o střední Evropu roste.

„Právě rozšiřujeme svou působnost v nových, i vzdálených zemích. Především nás zajímají bezpečné regiony, jako jsou Rakousko, Maďarsko, Česko a Velká Británie,“ řekl mogul Bloombergu. Konkrétní akvizice ani vyhlédnuté investiční cíle v Česku nezmínil.

V Maďarsku konglomerát Al Habtoor Group nakupoval na konci září. Ke dvěma luxusním hotelům v centru Budapešti (Ritz-Carlton a InterContinental), které již skupina měla ve svém portfoliu, přibylo několik dalších nemovitostí. Především šlo o kancelářské budovy Rumbach Centre v historické části maďarské metropole a komplex Dorottya Udvar.

Ve Vídni skupina letos skupina koupila historický Hotel Imperial. Libanonské akviziční tažení zahrnovalo dva hotely Hilton v Bejrútu.

Skupina Al Habtoor má široký záběr. Kromě nemovitostí podniká také třeba ve školství nebo automobilovém průmyslu. V emirátu Dubaj má aktuálně nainvestovány 4 miliardy dolarů (více než 100 miliard korun) do projektů, jejichž dokončení se očekává v příštím roce.

Dále čtěte:

CEFC má volnou cestu k hotelu Mandarin Oriental

CIF24

Číňané kupují čtvrtinu v hotelové síti Hilton za 6,5 miliardy dolarů

Dubaj se opět rozšiřuje. Staví zábavní komplex za 3 miliardy dolarů


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).