Menu Zavřít

Pro vybavení na internet

10. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Největší oblibě se těší server Golf.cz

CIF24

Federační server a jeho nadstavby, o nichž byla řeč (EURO 23/2003), přirozeně nejsou jedinou tváří českého golfového internetu. Ba co víc, jde pouze o jeden z fragmentů velké mozaiky, která se skládá z mnoha dalších stránek s golfovou specializací.
Zajímavou kapitolou jsou zpravodajské weby, poskytující zpravidla zcela zdarma návštěvníkům kvantum informací o golfovém dění, ať už v naší republice, či ve světě. Na domácím poli se největší oblibě těší server Golf.cz, který je úzce spojen s federačním serverem. Hlavní pozornost jeho tvůrců se logicky upírá na českou amatérskou golfovou scénu, v pravidelných ohlédnutích jsou čtenáři informováni také o událostech na profesionálním americkém okruhu PGA Tour. Pozici české e-zinové dvojky si drží Golfnet.cz s širokým tématickým rozptylem od praktických rad, jak hrát, přes zprávy o novinkách na českých hřištích až po recenze golfového vybavení či komentáře k aktuálním problémům. Nechybí čtenářská diskusní fóra, ojedinělou funkcí Golfnetu je on-line bazar golfového vybavení.
Žádný golfový klub se dnes neobejde bez internetových stránek. Plánky budoucího 36jamkovém areálu jsou na webu leckdy ještě dříve, než se kopne do země. Úroveň prezentací se diametrálně liší klub od klubu, od začátečnických pokusů typu jen-aby-něco-bylo k vysoce profesionálním a nápaditým provedením s detailními rozkresy jednotlivých jamek, komentáři profesionálů, galeriemi obrázků a podobně. Některé klubové stránky bohužel trpí nešvarem zavádějících informací, jejichž cílem je hlavně leštit virtuální podobu hřiště a zázemí, které však neodpovídá realitě. Přehledně uspořádané odkazy na české, moravské a slezské kluby lze nalézt například na výše zmiňovaných zpravodajských serverech, samozřejmě i na serveru České golfové federace či ve všeobecně známých internetových portálech.
Co se vyhledávání informací týče, existuje i specializovaný golfový rozcestník Golfinfo.cz, pěkně je uspořádána golfová sekce také na portálu Caramba.cz.

  • Našli jste v článku chybu?