Menu Zavřít

Prodejce technických plynů Linde Gas loni zvýšil tržby

12. 4. 2011
Autor: profit

Tržby prodejce technických plynů Linde Gas v České republice v loňském roce meziročně vzrostly o tři procenta na 5,04 miliardy korun.

Foto: Linde

Provozní zisk se zvýšil o 5,5 procenta a dosáhl 2,1 miliardy Kč. Firma o tom dnes informovala na tiskové konferenci. Růst hospodářského výsledku v loňském roce byl ovlivněn postupným oživováním trhu a pokračující snahou o úspory fixních nákladů. V roce 2009 firma zaznamenala výrazný pokles tržeb i provozního zisku.

Fixní náklady společnosti Linde Gas loni klesly o 5,2 procenta na 1,5 miliardy korun. „Podařilo se nám díky striktním opatřením zastavit pád v oblasti hospodářských výsledků,“ uvedl finanční ředitel společnosti Ivan Doubrava. Významnou část nákladů firmy podle Doubravy tvoří platby ze energii.

WT100

V letošním roce společnost čeká další oživení a předpokládá růst obratu o pět procent na 5,3 miliardy korun. Provozní zisk by podle Doubravy měl růst o zhruba 5,3 procenta na 2,23 miliardy korun. Firma také plánuje v letošním roce zvýšit objem svých investic.

Linde Gas je největším dodavatelem technických plynů v České republice. Zabývá se zejména výrobou a prodejem technických, medicinálních a speciálních plynů. Prodává také propan, propan-butan, zdravotnické prostředky či svařovací techniku. Na českém trhu působí Linde Gas dvacet let. Během své působnosti na českém trhu Linde Gas investovala více než 15 miliard korun. Firma v tuzemsku zásobuje více než 53.000 zákazníků a disponuje 225 prodejnami. Linde Gas v Česku zaměstnává přes 650 lidí a na trhu s technickými plyny firmě patří zhruba 60 procent.

  • Našli jste v článku chybu?