Menu Zavřít

Proutkaři vítězí

6. 1. 2014
Autor: Euro.cz

PALUBNÍ DENÍK Magický kruh se uzavřel. Policie odložila po více než třech letech trestní stíhání, které mělo za cíl přijít na to, jestli je trestné, když ministerstvo průmyslu podpořilo 29 miliony korun vývoj přístroje určeného výhradně pro jasnovidce. Za „vědeckým“ projektem stála v roce 2007 ? rma Z. L. D. a obecně prospěšná společnost Akademie za asistence Vojenské akademie Brno. Vymyslely přístroj skládající se ze stativu, trubky a lékařského fonendoskopu. Celé to dohromady měla obsluhovat velmi citlivá osoba, která by našla například zavalené nebo ukryté lidi (respektive naladila se na jejich záření vyvolané kmitáním molekul krve). Ačkoli důkazy o fungování přístroje jsou minimálně sporné a policie ani hasiči, jak si přáli autoři projektu, o něj nemají zájem, svůj účel celá věc splnila. Bádat za státní peníze o nadpozemských věcech je povoleno. Doba zázraků začíná.

MY NIC, MY ZASTUPITELSTVO Na pražském magistrátu se líhnou velké změny. Jelikož 63členné zastupitelstvo, které se schází jednou měsíčně, musí v tuto chvíli rozhodnout i o položení metrové kanalizační trubky, všechny investiční akce by se měly převést na městské organizace. Ty, které ještě nejsou akciovky, by se na tuto právní formu přetransformovaly. Důvodem prý není jen paralýza města jako investora, ale i odboru městského investora, kde je nebezpečně nízká koncentrace gramotných odborníků. Mluví se ovšem i o třesku ve správě městských bytů a budov. Přestože důvodem, proč jejich správa a údržba kdysi přešla z velké části na proslulou společnost Navatyp, byl zásobník drobných zakázek pro známé členů oblastních stranických buněk, nápad na návrat k organizaci typu OPBH vyvolává nyní obavy i mezi samotnými magistrátními úředníky. Úprk městských politiků před odpovědností za své rozhodování působí docela panicky.

NÁHODIČKA PŘEJE PŘIPRAVENÝM Na mediálním trhu je pěkně rušno. Nákup českého Ringieru Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem má i nemediální souvislosti. BleskMobil, který patří do skupiny Ringier, je největším virtuálním telekomunikačním operátorem působícím na českém trhu.

KL24

A přeprodává služby Telefóniky O2, kterou právě kupuje Petr Kellner. Ten momentálně řeší i svůj odchod z EPH Dana Křetínského a ? nančníků z J&T. To je ale náhodička.

Stejná náhodička je, že po vzoru BleskMobilu vzniká BleskPlyn. Distribuční plynárenská společnost, která bude prodávat plyn nakoupený od ČEZ. A Křetínský momentálně ovládá navíc velkou část plynárenské distribuce na Slovensku. Co se to děje? Že by někdo přišel na to, jak mocným nástrojem v retailu mohou být média, a mediálním domům svítá nová budoucnost?

  • Našli jste v článku chybu?