Menu Zavřít

Provozní zisk Škody Auto za tři čtvrtletí klesl o desetinu. Tržby vzrostly na 12,6 miliardy eur

30. 10. 2018
Autor: Profimedia.cz

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v prvních třech čtvrtletích letošního roku meziročně klesl o 10,2 procenta na 1,1 miliardy eur (28,5 miliardy korun). Hospodářský výsledek byl ovlivněn mimo jiné nepříznivým vývojem měnových kurzů a vyššími náklady na nové produkty. Tržby se nicméně zvýšily o 2,1 procenta na 12,6 miliardy eur.

Automobilka již dříve uvedla, že za první tři čtvrtletí letošního roku dodala zákazníkům 939 100 vozů, tedy o téměř osm procent více než ve stejném období loňského roku. V samotném září však dodávky klesly o 16 procent na 94 800 vozů, podle firmy za to může přechod všech modelových řad na nový systém testování emisí WLTP.

Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. Zaměstnává víc než 35 tisíc lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Volkswagen dnes oznámil, že jeho provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek v prvních třech čtvrtletích letošního roku dosáhl 13,3 miliardy eur, takže zůstal zhruba na loňské úrovni. Tržby koncernu se zvýšily o 2,7 procenta na 174,6 miliardy eur.

WT100

Škoda do dvou let uvede dvacet nových modelů. První elektromobil nabídne příští rok

 Škoda Vision E

Přečtěte si také:

Škoda letos vyrobila milion aut v rekordní čase, chlubí se šéf firmy Maier

Škoda chce za dva roky prodat 2000 elektromobilů a hybridů

Škoda chystá SUV-kabriolet. Ale jen koncept, prodávat se nebude

Nový rekord. Automobilky v Česku loni utržily přes bilion korun

Škodě Auto klesl zisk na 21 miliard, na vině jsou směnné kurzy i vyšší náklady

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).