Menu Zavřít

Průmysl

1. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Benzina nekončí Novým generálním ředitelem společnosti Benzina je od 1. září Martin Durčák. Někdejší výkonný ředitel Aralu by měl především zvýšit výkonnost a kvalitu služeb na čerpacích stanicích zadlužené Benziny. Durčák nedávno potvrdil, že značka Benzina zůstane zachována. Současná síť však bude po vzoru vlastníka mateřského holdingu Unipetrol, polského koncernu PKN Orlen, rozdělena na dvě. Prémiovou s veškerým vybavením a servisem a Benzinu standard. Lišit se budou v rozsahu nabízených služeb. Durčák vystřídal v čele Benziny Frederika Emicha.

KL24

Dcerám se daří Společnost Jäkl Karviná, dceřiná firma Mittal Steel Ostrava, vytvořila za prvních šest měsíců letošního roku hrubý zisk 42,6 milionu korun. V loňském roce za stejné období vydělala 2,2, milionu korun. Tržby společnosti za prvních šest letošních měsíců dosáhly obdobně jako loni 1,44 miliardy korun. Dařilo se i další dceři Mittal Steel Ostrava, společnosti Válcovny plechu Frýdek-Místek. Firma při tržbách 1,7 miliardy korun vydělala za prvních šest letošních měsíců 241 milionů korun, což je meziročně desetkrát více.

Žalovaný žaluje Šéf společnosti Vítkovice Holding Jan Světlík zažaloval u soudu výsledek arbitráže, ve které rozhodčí soud rozhodl, že má zaplatit 60 milionů korun společnosti Profidebt, zastupující zájmy Davida Berana a Petra Novotného. Světlík byl pokutován za údajné porušení akcionářské smlouvy uzavřené mezi ním a dalšími spoluvlastníky společnosti Vítkovice Holding, Davidem Beranem a Petrem Novotným. „Jsem přesvědčen, že máme pádné argumenty pro zrušení rozhodčího nálezu,“ uvedl Světlík.

  • Našli jste v článku chybu?