Menu Zavřít

PRVNÍ ÚTERÝ POČTVRTÉ

17. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Rizikový kapitál

Brněnský podnikatel Dalibor Wijas se minulé úterý vydal do Prahy. Cílem jeho cesty byl klub Lávka, kde se uskutečnilo v pořadí už čtvrté setkání First Tuesday, jehož hosty jsou internetoví podnikatelé na straně jedné a rizikoví investoři na str aně druhé. Wijas, do minulého měsíce ředitel softwarové společnosti Brain Systems (EURO 2/2000), přijel představit svou zbrusu novou firmu, jejíž jméno zatím odmítá prozradit. V rozhovoru pro týdeník EURO pouze uvedl, že se jedná o podnik, kter ý se chce živit vývojem a pronájmem aplikací pro elektronický obchod mezi firmami (business-to-business).

EBF24

Pražského večera se zúčastnilo na tři sta lidí se zájmem o internetové podnikání. Mezi hosty nechyběl mimo jiné Roman Staněk, který loni prodal svou firmu NetBeans nadnárodní korporaci Sun Microsystems (EURO 43/1999), či Petr Ulrich, šéf brněnské společnosti Inet, která se chystá expandovat na americký trh. Účastníkem únorové schůzky byl také Ivo Lukačovič, šéf internetového vyhledávače Seznam, který patří mezi nejpopulárnější stránky českého webu. Navzdory očekáváním, že Lukačovič bude hovořit o nedávno ohlášeném vstupu zahraničního investora do jeho po dniku, mluvil tento mladý podnikatel jen obecně o trendech ve vývoji informačních technologií.

Tradice setkání First Tuesday byla zahájena v říjnu 1998 v Londýně. Od té doby se tato forma představování internetových podnikatelů rizikovým investorům rozšířila do více než třiceti světových měst. V České republice se další večírek Fir st Tuesday uskuteční 7. března.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).