Menu Zavřít

První velká konkurence?

30. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Tele2

KL24

PRAHA (oh) – Telekomunikační společnost Tele2 začala 1. září poskytovat hlasové služby na českém trhu. Na rozdíl od ostatních alternativních operátorů její nabídku mohou využít i malé firmy, a především domácnosti. Prostřednictvím služby Volba operátora budou moci ušetřit na hovorném.
Ceny za volání prostřednictvím sítě Tele2 se od cen nejrozšířenějšího tarifu Českého Telecomu (ČTc) Home Standard liší až o několik korun na minutovém hovorném. Například za minutu meziměstského volání ve špičce zaplatí klienti ČTc 3,65 koruny, zatímco zákazníci Tele2 2,40 koruny, mimo špičku a o víkendech vyjde minuta u ČTc na 1,70 koruny. Zajímavé ceny nasadila česká pobočka švédské společnosti Tele2 i pro volání do mobilních sítí (5,50 koruny za minutu) a do zahraničí (hovorné od čtyř korun).
Využívat služeb alternativního operátora mohou všichni vlastní pevnou telefonní linkou, aniž by museli zavádět nové přípojky nebo měnit telefonní číslo. Před vytáčené číslo stačí vložit předvolbu 1002. Při registraci se nehradí aktivační poplatek, rovněž se neplatí žádný měsíční paušál, měsíční vyúčtování za volání prostřednictvím Tele2 přijde zákazníkovi odděleně od účtu ČTc.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).