Menu Zavřít

Pryč z burzy

30. 9. 2004
Autor: Euro.cz

České radiokomunikace

PRAHA (tos) - Kroky společnosti Bivideon směřující k plnému ovládnutí Českých radiokomunikací (ČRa) nabývají na intenzitě. Valnou hromadu ČRa inicioval Bivideon na konci září a představenstvo telekomunikační firmy ji svolalo na 15. října do Poděbrad. Program tohoto setkání má tradiční náplň, předcházející stažení cenného papíru z veřejného obchodování. A to:
a) zpětný odkup akcií za následujících podmínek: - ČRa může odkoupit maximálně deset procent zbývajících akcií - ČRa nemůže tyto akcie vlastnit déle než 1,5 roku - maximální cena odkupu nesmí přesáhnout 440 korun na akcii b) jednání ohledně stažení akcií ČRa z burzy a přípravu současné nabídky odkupu akcií za cenu nepřesahující nabídku z minulého odkupu, 440 korun za kus. Bivideon rovněž navrhuje změnit podobu akcií ze zaknihovaných na listinné.
Svolání valné hromady v předposledním zářijovém týdnu předcházelo rozhodnutí burzy vyřadit akcie podniku z prestižního obchodního systému SPAD. Akcie jsou nadále součástí obchodního systému KOBOS (kontinuální obchodování). Vyřazení akcií ČRa ze systému SPAD se očekávalo, neboť po skončení odkupu akcií minoritních akcionářů (9. září) výrazně poklesl objem obchodovaných akcií a počet tvůrců trhu ochotných kotovat akcie klesl pod požadovanou úroveň tří. Bivideon, vlastněný Deutsche Bank, po ukončení odkupu akcií minoritních akcionářů v první polovině září oznámil, že jeho podíl ve společnosti přesáhl 94 procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).