Součástí karlovarského festivalu je i řada doprovodných akcí, jednou z nich je tradiční gastronomický Pupp Punk. Letošní třetí ročník se opět uskuteční v prostorách před Grandhotelem Pupp. Jeho součástí bude mimo jiné velký stan s moderní kuchyní, autobus Double Decker, kde se budou rozlévat speciální edice crémantu z Alsaska z vinařství Christian Binner a pětadvacet značek šampaňského. Vína bude párovat s jídlem majitel pražského vinného baru REDPif Milan Bartoš. Vedle Double Deckeru bude přistavěna puppstage, kde budou pro všechny hrát významní čeští DJs. A v nově zrenovovaném Citroenu HY budou mladí barmani míchat moderní koktejly.
Při loňském Pupp Punku se vypilo sedm tisíc lahví a každý den se vydalo 900 porcí jídla. Organizátor akce Milan Bartoš očekává, že letos bude návštěvnost ještě vyšší. „Samozřejmě že hodně bude záležet na počasí,“tvrdí. Zatímco loňská akce byla ve znamení asijského jídla, letos to bude „pasta a tatarák“. Jídlo bude každý den v gastro zóně připravovat tým kuchařů grandhotelu podle receptur české kulinářské legendy Jana Punčocháře.