Menu Zavřít

RÁZLOVÁ NA SVOBODĚ

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Skloexport

Předsedkyně představenstva akciové společnosti Skloexport Regina Rázlová, která byla v souvislosti s obviněním ze zneužívání informací v obchodním styku bez čtyř dnů jedenáct měsíců ve vazbě, podala stížnost na rozhodnutí okresního soudu z předminulého týdne o prodloužení vazby. Krajský soud v Liberci její stížnosti vyhověl a 29. dubna rozhodl o okamžitém propuštění.

Okresní soud původně schválil žádost krajského státního zástupce Ivana Bernátka o prodloužení vazby z útěkových důvodů do 2. června. V době, kdy o prodloužení vazby rozhodoval, neznal nález Ústavního soudu z 15. dubna, který útě kové důvody vazby odmítal. Ovšem Ústavní soud podle Bernátka zároveň uznal, že by Rázlová mohla ovlivňovat svědky a mařit vyšetřování.

WT100

V kauze Skloexport bylo obviněno sedm osob ze zneužívání informací v obchodním styku. Vedle Rázlové jsou s tíháni i její syn Lukáš, dcera Adéla Olivová a otec Stanislav Rázl. Lukáš Oliva je v zahraničí a Adéla Olivová, na níž byl vydán mezinárodní zatykač, je od května minulého roku nezvěstná.

Obvinění čelí podezření, že chtěli Skloexport vytunelovat. Majetek v hodnotě zhruba tři miliardy korun měl být převeden na rodinnou firmu Rázlů Skloexport Group. Stíhán je i její bývalý finanční ředitel Karel Bartošek. Jeho případ však podle důvěrných zdrojů přímo nesouvisí se Skloexportem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).