Menu Zavřít

RÁZNĚ MÍŘÍ DO EVROPY

18. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Amazon.com

Vše, co se dá na zemi za peníze koupit, hodlá prodávat internetový maloobchod Amazon.com. Po Evropě chce pro další růst využít šíření internetu prostřednictvím mobilních telefonů a dalších moderních bezdrátových technologií. Amazon.com minulý týden vůbec poprvé zveřejnil výsledky svých evropských aktivit. Jen v posledním čtvrtletí loňského roku prodal přes německé a britské stránky zboží celkem za 71 milionů dolarů. Celosvětové tržby za celý loňský rok dosáhly 676 milionů dolarů.

CIF24

Amazon.com je světovou jedničkou mezi internetovými maloprodejci a nabízí knihy, kompaktní disky i zboží domácí potřeby. Nyní se bude snažit o expanzi na evropský trh. Zaměřuje se hlavně na Francii, ale aktivity rozšiřuje i do Nizoze mska, kde v Haagu zakládá nové servisní středisko, posílit chce svoji přítomnost také v Británii.

Před více než týdnem se Amazon.com stal cílem útoků při hackerské sabotáži internetu. Prezident společnosti Joseph Galli však ubezpečil, že ohroženy nebyly žádné údaje o klientech a firma nezaznamenala pokles aktivit.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).