Menu Zavřít

Reality

27. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Trojka soutěží
Do výběrového řízení města Prahy na jednu z největších plánovaných dopravních staveb se přihlásili tři zájemci. O zakázku na výstavbu části vnitřního městského okruhu v úseku Myslbekova přes Prašný most až po Pelc-Tyrolku, jejíž předpokládanou cenu investor kalkuluje na zhruba 21 miliard korun, usilují Metrostav, konsorcium firem OHL ŽS a SSŽ a Hochtief VSB spolu s německou matkou.

Za čtyři miliardy
Obchodní řetězec Tesco zaplatí za jedenáct převzatých českých hypermarketů Carrefour téměř čtyři miliardy korun. Informaci získala ČTK z kupní smlouvy mezi společnostmi Tesco a Carrefour, která je založena ve Sbírce listin. Začlenění českých prodejen do sítě Tesca by mělo být dokončeno na podzim.

Opravy ve snížené sazbě
Evropská komise navrhla, že umožní 17 členským zemím výjimky na sníženou daň z přidané hodnoty u služeb náročných na lidskou práci. Opravy bytů, čištění oken, úklid domácností a domácí pečovatelské služby by tak měly být v Česku ve snížené pětiprocentní sazbě DPH až do konce roku 2010.

EBF24

Postaví hotel
Společnost Unimex Group plánuje postavit v Hradci Králové hotel a dva bytové domy s administrativními a obchodními prostory. Skupina Unimex Group loni zvýšila obrat o 19 procent na 15,7 miliardy korun. Letos bude hlavní část investic směřovat do informačních technologií, hotelového podnikání a stamiliony korun půjdou i do některých developerských projektů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).