Menu Zavřít

Reality

13. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Céčko – butovická konečná

Office Park Nové Butovice v Praze 13 se rozroste o 7100 metrů čtverečních kancelářských ploch s více než šedesáti parkovacími místy. Budova C, která je čtvrtou a zároveň poslední fází výstavby administrativního komplexu, bude dokončena ve čtvrtém čtvrtletí 2008. Investorem a developerem osmipatrového objektu je společnost Nové Butovice Development, dceřiná společnost CSPF (Czech and Slovak Property Fund). Architektonický návrh komplexu vypracovalo Studio acht. Náklady na výstavbu „céčka“ dosáhnou zhruba 225 milionů korun.

Ceny za nejlepší bydlení

Soutěž Nový domov, který pořádá Česká komora architektů ve spolupráci s ministerstvem pro místní rozvoj a Národní galerií, má své vítěze. V kategorii novostavba rodinného domu obsadili první místo architekti Štěpán Valouch a Jiří Opočenský za projekt vily ve Svitavách. Za nejlepší novostavbu bytového domu byl oceněn kolektiv architektů (Oldřich Hájek, Jaroslav Šafer, Laco Fecsu, Tomáš Pavlík, Petra Čížková a Olga Rosová) za viladům v Praze 5. V kategorii rekonstrukce bytového domu či jiné rezidenční budovy zvítězil projekt rekonstrukce rodinného domu v Břeclavi, jehož autorkou je Zdeňka Vydrová.

WT100

MBA škola pro makléře

První studijní program MBA v oblasti realitního obchodu v Česku bude zahájen od března příštího roku. Kurz Realitní trh a Managament obchodu s nemovitostmi, který připravily realitní skupina Real Spektrum a Institut Supérieur Gestion, bude určen pro absolventy předchozího vysokoškolského studia.

Dunlop osobností roku

Roger Dunlop, ředitel společnosti Quinlan Private Golub pro střední a východní Evropu, byl vyhlášen Osobností roku v oboru nemovitostí. Tato cena je součástí Construction & Investment Journal Awards Czech Republic a je pořádána každoročně od roku 2000 v České republice, Polsku, Maďarsku a Slovensku.

  • Našli jste v článku chybu?