Menu Zavřít

Reality

16. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

===== Karolina opět na pořadu =====
Česká komora architektů
se v souvislosti s developerskou soutěží na zástavbu území Karolina v Ostravě obrátila na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Chce, aby prozkoumal postup ostravského magistrátu, který považuje za neregulérní. Radnice kritiku odmítá. Podle hlavního architekta města Jaroslava Sedleckého podnět neobsahuje nic nového. ÚOHS soutěž už dříve sledoval. Stížnost architektů obdržel, další podrobnosti ale mluvčí Kristián Chalupa neuvedl.

Zelená pro cizince

Cizinci ze zemí EU budou mít zřejmě snazší přístup k nákupu zemědělské půdy v České republice. Počítá s tím vládní návrh novely devizového zákona, který minulý týden sněmovna po bouřlivé debatě pustila do další fáze projednávání. Znamená to, že v příštích týdnech se budou předlohou zabývat rozpočtový a zemědělský výbor sněmovny. Dolní komora o novele rozhodne na některé z příštích schůzí. Cizincům by mělo podle předlohy stačit, aby se zaregistrovali jako zemědělští podnikatelé. Odpadla by jim hlavně podmínka tříletého pobytu v tuzemsku.

CIF24

Stavebníkům se daří

Stavební výroba v lednu výrazně zrychlila meziroční tempo růstu; ve stálých cenách se zvýšila o 29,2 procenta po prosincovém růstu o 15,4 procenta. Oznámil to Český statistický úřad. Za výrazným růstem stojí velmi příznivé klimatické podmínky, které umožnily stavbařům prakticky neomezeně provádět veškeré stavební práce.

Místo televize hotel

V pražské Měšťanské besedě (bývalé sídlo Novy) vznikne hotel. Informaci poprvé oficiálně potvrdila kolínská společnost Geosan Group. Stavět by se mělo začít letos v dubnu, hotovo by to mělo být o rok později. Dodavatelem stavebních prací bude Geosan Group, projektantem QARTA. Investorem projektu je společnost G-NEMOVITOSTI, kterou ovládá Luděk Kostka, majitel Geosan Group.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).