Menu Zavřít

Reality

20. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Trhy jsou transparentnější Čerstvý Transparency Index společnosti Jones Lang LaSalle tvrdí, že trhy s komerčními nemovitostmi ve střední a východní Evropě a v Rusku jsou v posledních dvou letech stále průhlednější. Polsko a Česká republika dosáhly v transparentnosti oproti roku 2004 středně velkého zlepšení, Maďarsko pouze mírného. Přestože Rusko také zaznamenalo mírné zlepšení, posunulo se ve skutečnosti z úrovně čtyři (nízká transparentnost) do úrovně tři (poloviční transparentnost). Jones Lang LaSalle přisuzuje změnu k lepšímu přílivu zahraničních investorů, kteří si potrpí na etičtější obchody.

Připravují akvizici Stavební koncern Colas, který v Česku staví především silnice, plánuje ovládnout tuzemskou firmu Čermák a Hrachovec. Podnik, který se specializuje na budování inženýrských sítí, zaměstnává 300 lidí, v roce 2004 vykázal tržby ve výši zhruba 450 milionů korun.

CIF24

Bodovali v Česku i v zahraničí Společnost Orco Property Group, která je obchodovaná na pražské burze, oznámila dosažení dvou úspěchů. Zvítězila v soutěži na prodej 25 hektarů drážních pozemků v pražských Bubnech, za které zaplatí 1,1 miliardy korun, a nakupovala i v Polsku. V centru Varšavy získala kancelářskou budovu FIM Tower.

Maďarská zakázka Konsorcium firem vedené společností OHL ŽS (bývalé ŽS Brno) zahájilo minulý týden přestavbu železniční stanice a kolejiště v maďarském Ceglédu. Zakázku o hodnotě 38,25 milionu eur získala firma v mezinárodním tendru vyhlášeném maďarským ministerstvem dopravy a maďarskými drahami.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).