Menu Zavřít

Resort rozprodává 81 nemovitostí

11. 5. 2007
Autor: Euro.cz

K mání budou bývalé budovy roty i stožáry

Ministerstvo vnitra se rozhodlo zpeněžit nepotřebný nemovitý majetek po celém Česku. Na prodej bude 81 nemovitostí, jejichž odhadnutá tržní hodnota přesahuje 200 milionů korun. Portfolio zahrnuje nejrůznější objekty, od garáží, přes pozemky a nevyužívané budovy po rekreační areály. Jednotlivé ceny? Od tisíců korun po desítky milionů.
Nejhodnotnějším hitem ze seznamu je bývalý objekt roty pohraniční stráže v Nýrsku s odhadnutou cenou 88 milionů. Sídla pohraničníků budou na prodej i v Hamrech na Šumavě, v obci Libá - Dubina a jinde. K mání jsou i takové „lahůdky“ jako stožár Výsluní v Krušných horách (ohodnocený na 50 tisíc korun) nebo chatka Kadrnoška v Boru u Tachova bez pozemku oceněná na 77 tisíc.
Výběr zájemců o koupi bude zajišťován formou výběrového řízení. Jediným kritériem bude cena. Ministerstvo nyní hledá firmu, jež prodej nemovitostí zprostředkuje. Předpokládá, že vítězné společnosti vyplatí provizi ve výši až 15 milionů korun. Obálky s nabídkami zprostředkovatelů bude komise otevírat na začátku června.

  • Našli jste v článku chybu?