Menu Zavřít

REZIGNACE ŠÉFA

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Hutní závody Břidličná

Na post generálního ředitele Hutních závodů Břidličná (HZB) rezignoval v polovině září ze zdravotních důvodů Ondřej Hradil. Představenstvo HZB na uvolněné místo generálního ředitele této hutnické firmy jmenovalo Jiřího Drlíka.

„Rezignovat na funkci generálního ředitele jsem se rozhodl s ohledem na vážné zdravotní problémy, uvedl Hradil. V rozhovoru pro ČTK 26. října však dodal, že i nadále zůstává předsedou představenstva HZB a Kovohutí Břidličná.

Podnik letos v červnu prodal všechna výrobní aktiva nově založené společnosti HZB, získané peníze chce použít na splacení emisí dluhopisů a závazků a za zbývající peníze odkoupí akciové podíly od svých minoritních akcionářů. „Poté Kovohutě Břidličná půjdou do likvidace, řekl již dříve Hradil. Podle představ šéfů Kovohutí Břidličná by společnost HZB měla postupně do roku 2003 zvýšit tržby na 5,44 miliardy korun při čistém zisku 463 milionů korun. HZB chtějí zajišťovat dodávky součástek pro automobilky BMW, Ford, Volkswagen, Fiat a Renault a výrobu hliníkových fólií pro koncerny Philip Morris, Nestlé, Danone, Kraft Jacobs Suchard, U nilever, Dr. Oetker a McDonalds.

ebf - tip - debata

Koncern Kovohutě Břidličná byl největším tuzemským producentem hliníkových plechů, obalů pro potravinářství, tabákový průmysl a farmacii a byl považován za lídra na trhu práškové metalurgie.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).