Menu Zavřít

Rizika se nebojí

23. 7. 2002
Autor: Euro.cz

Pavel Vyhnálek, František Ježek

ebf - tip - debata

PRAHA (tpk) – Na nejvyšší post v divizi řízení rizik v GE Capital Bank přišel na počátku července Pavel Vyhnálek. Na svou novou pozici se přesunul z Československé obchodní banky, kde byl do té doby zodpovědný za řízení rizik v oblasti retailových úvěrů a hypotečních úvěrů v celé skupině ČSOB v ČR a SR. Řídil například implementaci nových procesů pro poskytování spotřebitelských úvěrů a sjednocení úvěrových produktů při sloučení ČSOB a IPB.
Vyhnálek v ČSOB začínal v roce 1992, zpočátku jako úvěrový pracovník zodpovědný za velké korporátní společnosti. Mezi jeho další pracovní zkušenosti se řadí například působení ve společnosti Hyporeal Praha, kde byl od roku 1998 výkonným ředitelem a místopředsedou představenstva. Zároveň byl předsedou dozorčí rady Českomoravské hypoteční banky, předsedou dozorčí rady společnosti IPB Real a členem dozorčí rady Czech Banking Credit Bureau.
Pavel Vyhnálek se narodil v roce 1968 v Brně, kde také vystudoval Vysokou školu zemědělskou. Své znalosti si později prohloubil v řadě odborných kursů a seminářů, například na Bank Academy, Banking Institute či v rámci Gustav Kaeser Training. Mluví anglicky a rusky. Je svobodný.
Dosavadní ředitel divize řízení rizik GE Capital Bank František Ježek, odchází pracovat do GE Capital mimo Českou republiku. Stal se tak třetím Čechem z nejvyššího vedení GE Capital v České a Slovenské republice, který odešel do zahraničí (Ivan Svítek, dřívější finanční ředitel, zastává vysokou funkci v Irsku a Viktor Peška, dřívější ředitel marketingu nyní pracuje v Budapest Bank v Maďarsku).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).