Menu Zavřít

ROSTE POČET ZÁKAZNÍKŮ

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Vodafone AirTouch

Britsko-americkému provozovateli sítě mobilních telefonů - firmě Vodafone AirTouch - se podařilo od uzavření fúze před třemi měsíci opět zvýšit počet klientů. Minulý týden koncern informoval, že dnes registruje více než 31 milionů zákazníků celkem ve 23 zemích.

Vedení firmy to podle informací agentury Reuters vysvětlilo tím, že britská část nového obra, firma Vodafone, zaregistrovala za uplynulé tři měsíce (červenec-září) rekordních 701 tisíc klientů. Zfúzovaná společnost zaregistrovala k dnešnímu dni na celém světě dalších 2,6 milionu klientů. Jen ve Velké Británii její klientela už překročila 6,8 milionu zákazníků. Na evropském kontinentě, na Blízkém východě a v Africe se počet jejích klientů ve třetím čtvrtletí zvýšil o 1,4 milionu na celkových 12,06 milionu osob. Ve Spojených státech Vodafone AirTouch získala dalších 186 tisíc kli entů a v asijských zemích a v Tichomoří jich přibylo asi 340 tisíc.

EBF24

Dobré výsledky firmy a nárůst klientely vysvětlil výkonný ředitel Chris Gent stoupajícím zájmem o mobilní telefony. Ten podle něj překonal veškerá očekávání.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).