Menu Zavřít

Rozdělení funkcí v čele ČSSD považuje Zeman za rozumné řešení

14. 6. 2017
Autor: čtk

Z hlediska prezidenta Miloše Zemana je připravované řešení na rozdělení funkcí v čele sociální demokracie rozumným krokem. Média uvádějí, že by kvůli klesajícím preferencím ČSSD mohl Bohuslav Sobotka zůstat předsedou vlády, do čela strany by se postavil dosavadní první místopředseda Milan Chovanec a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek by se stal lídrem pro parlamentní volby.

„Vyjadřuji názor, že z mého hlediska připravované řešení, o němž se píše, takže to není nic utajovaného, by mohlo být rozumným krokem, ale že nepokládám za vhodné vyjadřovat se k tomu, jak si sociální demokracie vyřeší své vnitřní problémy,“ řekl Zeman. Zároveň k plánu sociální demokracie dodal, že se svým mluvčím Jiřím Ovčáčkem zachytil výrok jednoho ústeckého sociálního demokrata, který zněl „budeme vypadat jako kreténi, ale bude to posun“.


K situaci ve vedení ČSSD čtěte komentář Petra Weikerta:

Proč by neměl být Bohuslav Sobotka předsedou ČSSD

 Weikert

CIF24


Zeman nechtěl konkrétně říct, kdo by měl stranu nově vést. Poznamenal, že si není jist, že by měl právo straně radit. Podle něj by průtahy v oznámení rozhodnutí ČSSD mohly nahrávat spekulacím, že Sobotka chce zůstat ve všech třech funkcích. Grémium ČSSD by se mělo sejít dnes v 17:00.

K tématu dále čtěte:

ČSSD by měla doufat ve volební fiasko. Dá jí novou šanci


  • Našli jste v článku chybu?