Menu Zavřít

ROZŠÍŘILI RADU

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Sokolovská uhelná

SOKOLOV (ČTK) – Valná hromada společnosti Sokolovská uhelná (SU) odvolala minulé úterý na návrh rozhodujícího vlastníka, Fondu národního majetku (FNM), dva členy dozorčí rady – Petra Barana a Jana Szántó – a přijala rezignaci jejího člena Vladimíra Kuby. Na čtyři volná místa jmenovala zástupce fondu Jiřího Weigela, Kamila Kubíčka, Jana Heřmana a Zbyňka Husárka. Dozorčí rada se tak rozšířila z osmi na devět členů.

Do šestičlenného představenstva akcionáři zvolili zástupce FNM Vladimíra Kubu, Zdeňka Hrubého a Vladislava Schroma, z nichž poslední dva byli před časem do funkce kooptováni. Své zástupce do představenstva neprosadila společnost Keramost, která drží tři procenta uhelné společnosti.

WT100

V představenstvu a dozorčí radě SU jsou pouze zástupci FNM, managementu firmy a jejích zaměstnanců. Stát ve společnosti drží 50 procent akcií, když fond vlastní 48,7 procenta a státní a. s. PAL kontroluje 1,3 procenta akcií. Druhý největší spolumajitel, obchodní firma Metalimex, která ovládá podíl 36,3 procenta, nemá v orgánech společnosti žádné zástupce.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).