Menu Zavřít

ROZVÁDĚČE DO NĚMECKA

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

ZPA Pečky

PEČKY (okres Kolín) (ČTK) – Novým ředitelem a. s. ZPA Pečky je od prvního července Leopold Kouřil, který do firmy přešel z a. s. TOS Kuřim. Ve funkci nahradil Jiřího Maděru. „Hlavním úkolem nového ředitele bude rozšířit spolupráci s německou firmou Deckel–Maho–Gildemeister, která by se měla stát významným odběratelem rozváděčů a plechových dílů, uvedl předseda představenstva Pavel Filip.

ZPA Pečky, která vyrábí servomotory pro automatickou regulaci a elektrické rozváděče nízkého napětí, loni při výkonech 219,227 milionu Kč utrpěla ztrátu 32,369 milionu korun. V roce 1999 činily výkony 253,940 milionu a firma vytvořila zisk 2,838 milionu Kč.

ebf - tip - debata

Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb se snížily na 205,212 milionu z 233,189 milionu korun. Pokles tržeb a ztráty byly především důsledkem omezení výroby kvůli celkové rekonstrukci výroby rozváděčů. Negativně firmu poznamenal také výpadek dodávky do Číny. Neúspěšná byla v zakázce na modernizaci tří bloků elektrárny na Kubě. V současné době se snaží proniknout do Jugoslávie.

Firma loni investovala z vlastních zdrojů 42,5 milionu Kč a prostřednictvím leasingu dalších 43 milionů korun, především do nového strojního zařízení.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).