Menu Zavřít

RVM

11. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce mgr.

Předsedkyní dozorčí rady společnosti Rekultivační výstavba Most (RVM) bude i v dalším pětiletém období Drahoslava Rödlová, členkou byla opět zvolena Romana Krásová. Na mimořádné valné hromadě firmy o tom rozhodli její akcionáři. Třetím členem dozorčí rady, jehož volí zaměstnanci, je Rostilav Šíma. Nahradil Zdenku Dobřanskou, která ukončila pracovní poměr a odešla do důchodu.

Magic Box
Do funkce ředitele společnosti Magic Box nastoupil Jan Rubeš a vystřídal v této pozici Martina Papouška. Jan Rubeš mnoho let pracoval v České televizi, kde zastával funkci šéfa programové akvizice a v posledním roce byl programovým ředitelem televize Prima.

Robert Bosch

Novým ekonomický ředitelem strojírenské firmy Robert Bosch se stal Milan Šlachta (39). Ve funkci nahradil France Grubera, který se v říjnu stal ekonomickým ředitelem Bosch Diesel v Jihlavě. Milan Šlachta pracuje ve firmě od roku 1994. Poslední dva roky byl Šlachta členem managementu globálně působící obchodní skupiny Bosch Gasoline Systems, kde zodpovídal za cenové kalkulace a přípravu nabídek.

easyJet
Novým ředitelem nízkonákladové letecké společnosti easyJet pro Rakousko, Švýcarsko, Českou republiku a východní Evropu se stal Thomas Haagensen (36), který přišel ze společnosti Tetra Pak (TP). Ve funkci střídá Johna Kohlsaata. Nový ředitel odstartoval kariéru v ústředí výrobce nápojových obalů Tetra Pak, v letech 2004–2008 působil v Bejrútu, kde byl odpovědný za prodeje TP v Libanonu a Sýrii. Narodil se ve Švýcarsku; vystudoval vysokou školu ekonomickou v Lausanne.

Toyota

Novým viceprezidentem společnosti Toyota Motor Czech, která do ČR dováží vozy japonské značky, se od listopadu stal dosavadní šéf prodeje a marketingu Toyoty ve Finsku Mika Elojärvi (42). Ve funkci vystřídal po třech letech Arthura Kipferlera. Nový viceprezident pracuje pro japonskou značku Toyota od roku 1989. V letech 2002–2006 působil v evropské centrále Toyota Motor Europe v Bruselu, kde byl v pozici generálního ředitele.

ČSAD Jablonec
Autobusový dopravce ČSAD Jablonec nad Nisou má nového generálního ředitele. Do čela
Společnosti byl jmenován Luboš Cejnar (37), který vystřídal Jiřího Vařila. Ve firmě působí Luboš Cejnar 19 let, pracoval mimo jiné jako vedoucí městské dopravy a později jako dopravní ředitel.

CIF24

Metra Blansko
Předsedou představenstva Metry Blansko je nově dosavadní místopředseda a ekonomický ředitel firmy Oldřich Jachan (53). Ve funkci nahradil Iva Pernicu, který se stal místopředsedou. Blanenská strojírna vyměnila i některé další členy svého statutárního orgánu. Oldřich Jachan figuruje ve vedení podniku od roku 1999. Většinou
zastával funkci místopředsedy představenstva, byl už ale i předsedou. Ivo Pernica, který v podniku působí také jako ředitel závodu Plasty a nářadí, byl v nejvyšší funkci necelý rok.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).