Menu Zavřít

S dudákem na úvod

27. 6. 2002
Autor: Euro.cz

Novinkou letošního ročníku túry je změněný herní systém a také způsob hodnocení

Jak je při pohledu do kalendáře turnajů zřejmé, s nejrůznějšími “túrami” všech možných firem se letos opravdu roztrhl pytel. Ke stálicím našeho společensko-golfového nebe patří Manager Tour.
Velkou novinkou letošního ročníku je zcela nový herní systém a také systém hodnocení. Všichni hráči s handicapem hrají na rány netto (tedy s odečtením HDC) a s výjimkou prvního turnaje se všechny zastávky túry hrají postupným startem. Hráči s HDC hrají bez rozdílů kategorií. Každý turnaj má jen jednoho vítěze. Účastníci mají tak možnost okusit skutečnou soutěžní atmosféru známou z televize nebo soutěžního golfu, kde na jedné ráně může záviset výsledek celodenního snažení. Výsledky na hřišti jsou transformovány do tourbodů, podle nichž je sestavováno celkové pořadí Manager Tour 2002.
Druhý turnaj série Manager Golf Tour 2002 proběhl v neděli 16. června 2002 na hřišti Olšová vrata u Karlových Varů. Díky slunečnému počasí nestálo spokojenosti účastníků vůbec nic v cestě. Chuť do hry podpořilo i stylové zahájení, jež přineslo tóny originálních skotských dud s originálním skotským dudákem.
Vítězem turnaje se stal Petr Zouval a stříbrnou příčku získal Pavel Kotan, třetí skončil Petr Holubec. Nejlepším družstvem turnaje bylo vyhlášeno „Alexa studio“ v obsazení Jan Alexa, Bohumil Holubec, Tomáš Pražák, Pavel Přeček.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).