EURO light
Kulatých 250 let od založení populárního piva Guinness slaví irská restaurace Caffrey’s bar nedaleko Staroměstského náměstí v Praze dvěma kulinářskými festivaly. Probíhají zároveň až do 31. prosince. Kromě Festivalu irské kuchyně je k ochutnání pozoruhodná kolekce „gulášů“ podle receptur sesbíraných doslova z celé planety pod názvem S gulášem kolem světa. Nepřesnost označení pokrmů jako „guláše“ připišme snaze o srozumitelnost pro české zákazníky, které by měl festival oslovit především.
„Během festivalu představíme guláše z Indie, Bahamských ostrovů, Jamajky, tradičního domova guláše – Maďarska, z Francie, chladného Walesu, z našeho rodného Irska, ale také z daleké Brazílie, Jižní Afriky nebo Mosambiku,“ říká Frank Haughton, majitel Caffrey’s baru.
(box)
Kde všude se vaří „guláš“
Nabídka podzimního festivalu
Tradiční český guláš
Segedínský guláš
Irský guláš s Guinnessem
Marocký jehněčí guláš
Hovězí guláš „Louisiana“
Německý guláš z divočáka
Velšský jehněčí guláš
Mexický fazolový guláš
Pikantní krůtí guláš „New Orleans“
Libanonský guláš s cizrnou
Hovězí guláš po francouzsku
Jamajský kreolský guláš
Novozélandský guláš s hovězím masem a ledvinkami
Australský zvěřinový guláš
Krůtí guláš Dne díkůvzdání
Španělský guláš s plody moře
Více na www.restaurace–euro.cz