Menu Zavřít

Šašek provokuje: S enzymoterapií a klimakteriem na šaška nechoďte

27. 3. 2014
Autor: Profimedia.cz

Šašek se v posledních dnech opět musel zamyslet nad obsahem tiskových zpráv, jež mu přistávají v e-mailu s frekvencí tramvají křižujících nedaleký Anděl. Včera se tak například nechtěně zamyslel nad otázkou ze záhlaví tiskové zprávy, zda funguje, či nefunguje kontroverzní enzymoterapie.

Zaprvé šašek netušil, co to je. Zadruhé to bylo intelektuálně náročné, neboť jej již několik dní zaměstnávalo přemýšlení o jiné tiskové zprávě zírající na něj z pracovního e-mailu – totiž, zda chce prožít své klimakterium v pohodě a klidu.

O významu slova klimakterium má šašek i přes svůj mužský původ jakous takous představu, takže doufá, že žádné nebude muset absolvovat. U kontroverzní enzymoterapie ale znejistěl – není to něco, co by bylo šaškovi pro jeho psaní k užitku?

Nedávno se také mohutně a zbytečně nadchl, neboť někdo prý podporuje zákon o dětských skupinách. To si šašek původně vyložil tak, že ode dneška budou muset být budoucí hudební zhůvěřilosti typu Holki či Lunatic povolovány zákonem – ale prý ne. Velká škoda.

Boj s tiskovými zprávami a řinčícími telefony mířícími zcela vedle je prostě letitou a nedobrovolnou součástí novinářské práce. Někdy šašek volajícího píáristu osobně zná a ví, co asi tak může mít na srdci. Častěji ale jde o naprosto neznámou osobu nabízející téma tak vzdálené od šaškových zálib, jako je Putin vzdálen od demokratického smýšlení.

Nepomáhá ani to, že rozhovory často končí otázkou: „A kdo má tedy toto téma u vás v redakci na starosti?“ Po stovkách telefonů a e-mailů by totiž šašek očekával, že lidé z PR už dávno vědí, komu kvůli danému tématu volají nebo píšou. Ale ne.

A tak šašek stále dostává tiskové zprávy o klimakteriu a enzymoterapii a vysokém cholesterolu a výsledcích šachových turnajů a přáních žen vídat cenu za prací dávku… i když původci těchto zpráv už do redakce volali a psali mnohokrát. Měli by tak vědět, kdo má na starosti obchod, kdo zdravotnictví a kdo jídlo. Jinak totiž většinou dojde na onen vysoký cholesterol.


Čtěte další šaškovy provokace:

Šašek provokuje: Učitelem za semestr a pět tisíc

MMF24

Šašek provokuje: Mediální šaškárny

Šašek provokuje: Ani Laibachu se dnešek moc nezdá

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).