Menu Zavřít

Saxo je mrtvé, nastupuje dvojka

2. 10. 2003
Autor: Euro.cz

Citroën

KL24

PRAHA (tpk) – Přeplněný segment malých vozů je od tohoto týdne bohatší. Citroën vyrukoval s modelem C2, který má ve třídě doplnit větší C3 a přestavitelný C3 Pluriel. Výrobu staršího saxa s uvedením nového vozu francouzská automobilka ukončila.
Strategie automobilky je uvedením nového modelu naprosto čitelná. Zatímco pětidveřové C3 000 se orientuje více na pohodlné a klidné cestování a Pluriel je vozem pro volný čas, třídveřové C2 nabízí sportovnější jízdní vlastnosti. Všechny vozy jsou montovány na nejmenší platformě koncernu PSA Peugeot Citroën.
Nabídka pohonných jednotek C2 začíná u 1,1litrového zážehového motoru, ale nejvíce upoutá verze VTR s agregátem o objemu 1,6 litru a výkonem 110 koní. Vůz má tvrdší podvozek a sedačky s lepším bočním vedením než C3. Je však pouze čtyřmístný. „Průzkumy ukázaly, že v těchto vozech jezdí nejčastěji dva lidé, méně již tři a čtyři téměř nikdy,“ tvrdí obchodní ředitel českého zastoupení automobilky František Neumann. Automobilka předpokládá, že se v tuzemsku do konce roku prodá asi tři sta vozů.

  • Našli jste v článku chybu?