Menu Zavřít

SE SPRAYEM K ZISKU

30. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Lycos

HAARLEM (Bloomberg)

  1. Lycos Europe, ztrátový provozovatel internetového portálu, vlastněný německou mediální skupinou Bertelsmann a americkou společností Lycos Int., koupil švédský Spray

Network za 674 milionů eur (572 milionů dolarů). Transakce proběhne zčásti v hotovosti a zčásti výměnou akcií.

KL24

Lycos Europe získává 84,3 milionu akcií švédské firmy, která spravuje webové stránky v devíti zemích světa a spoluvlastní rovněž český portál Seznam.cz. Zároveň majitelé švédského portálu, Spray Ventures a Investor AB rodiny Wallenbergů, zainvestují sto milionů eur do akcií Lycosu Europe. Spray pak bude vlastnit bezmála třicet procent v této společnosti. Akvizice má posílit klientskou základnu Lycosu Europe a přinést nový kapitál.

Akcie Lycosu Europe posílily v reakci na oznámení o osm procent na 8,67 eura. Od března, kdy poprvé vpluly na německý Neuer Markt, přitom ztratily už dvě třetiny hodnoty. Ačkoliv obrat Lycosu stoupl v posledních třech měsících do června na 15,7 milionu eur z loňských 3,1 milionu ve stejném čtvrtletí, společnost navýšila ztráty na 52 milionů eur z předchozích 4,7 milionu. Nyní se snaží nabrat co největší množství uživatelů, snížit náklady na reklamu a nabrat směr k zisku.

  • Našli jste v článku chybu?