Menu Zavřít

ŠÉF TEMELÍNA BYL ODVOLÁN

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

ČEZ

Výkonným ředitelem Divize výstavba Jaderné elektrárny Temelín se od 10. června stává František Hezoučký, druhý místopředseda představenstva společnosti ČEZ. Dosavadní ředitel divize Ladislav Rafaj odchází z této funkce po vzájemné dohodě, avšak i nadále zůstává zaměstnancem firmy ČEZ, kde bude působit jako poradce generálního ředitele Milana Černého.

„František Hezoučký je především odborníkem na spouštění jaderných elektráren do provozu, což je v tuto chvíli, kdy první blok Temelína je již stavebně téměř dokončen, právě ta fáze, do které se dostává výstavba elektrárny, řekl týdeníku EURO Ladislav Kříž, tiskový mluvčí společnosti ČEZ.

Hezoučký (57) je absolventem Fakulty strojního inženýrství ČVUT (specializace tepelně energetická zařízení) a slovenské Vysoké školy technické (obor jaderná technika). Má mnohaleté zkušenosti se spouštěním jaderných elektráren Jaslovské Bohunice a Dukovany, kde postupně prošel řadou funkcí, od operátora primárního okruhu až po hlavního inženýra spouštění na všech čtyřech dukovanských blocích. V letech 1987-1993 pracoval v Jaderné elektrárně Temelín ve funkcích náměstka ředitele pro přípravu provozu a náměstka ředitele pro spouštění. V posledních letech zastával funkci hlavního inženýra u švýcarské firmy COLENCO, která již dříve - v souvislosti s elektrárnou v Temelíně - spolupracovala s podnikem ČEZ. V lednu letošního roku byl zvolen druhým místopředsedou představenstva ČEZ.

MMF24

Investičním ředitelem výstavby elektrárny se stal František Poukar (62), který se podílel na výstavbě a spouštění všech tří jaderných elektráren v bývalém Československu - v Jaslovských Bohunicích, Dukovanech a Mochovcích.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).