Menu Zavřít

Šéfem od srpna

23. 4. 2003
Autor: Euro.cz

Petr Rasocha

KL24

PRAHA (tpk) – Na pozici jednatele a generálního ředitele vydavatelství Sanoma Magazines Praha vystřídá Petr Rasocha (38) od letošního srpna po jedenapůlročním působení Keese van der Kolka.
Před příchodem do Sanomy působil Rasocha v posledních letech jako viceprezident a ředitel prodeje a marketingu v divizi retailového bankovnictví Citibank (2000–2003) a jako ředitel prodeje a obchodní sítě GE Capital Bank (1998–2000). Svoji profesionální kariéru přitom zahájil v kanadském Ontariu, kde žil od roku 1984. Po absolvování McMaster University se zaměřením na ekonomii působil v bankovním sektoru. Zkušenosti z médií získal za svého působení na postu generálního ředitele české pobočky Bertelsmann (1995-1998).
Petr Rasocha je ženatý, má dceru a syna. Jako bývalý reprezentant v plavání se ve volném čase věnuje sportu, převážně jízdě na kole a amatérskému triatlonu.
Sanoma Magazines Praha je součástí finského mediálního koncernu SanomaWSOY a v současné době vydává časopisy pro širokou veřejnost, jako je Vlasta, Květy, Story, Ring, Překvapení, Praktická žena, Puls, Beau Monde, Men‘s Health, Living a National Geographic. Vlastní i tituly zaměřené na problematiku marketingu a zdravotnictví. Mezi ně patří Strategie, Zdravotnické noviny, Sestra a Postgraduální medicína.

  • Našli jste v článku chybu?