Menu Zavřít

ŠÉFKA NA DRUHOU

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Válcovny plechu

Novou předsedkyní dozorčí rady severomoravských Válcoven plechu Frýdek-Místek se stala počátkem listopadu Barbora Míková. Ta působí jako ředitelka ostravské pobočky Komerční banky. Místopředsedou dozorčího orgánu podniku byl zvolen Vilém Lerach, výrobní ředitel hlavního akcionáře, oceláren Nová huť.

Vlastníci Válcoven plechu na valné hromadě koncem října totiž rozhodli o přechodu na německý model řízení a s tím související částečnou personální výměnu rady. V ní dále zasedli Dragan Krstič ze společnosti B. C. L. a další zástupce K omerční banky Zbyněk Šimůnek. Šestičlenný orgán doplnili zástupci zaměstnanců podniku Luděk Lúčan a Petr Palkovský.

Na svém prvním zasedání dozorčí rada dále zvolila tříhlavé představenstvo firmy v čele s generálním ředitelem železáren Stanislavem Konkolskim. Doplní ho ještě finanční ředitel Jaromír Ondera a obchodní ředitel Pavel Tomášek.

ebf - tip - debata

Majoritním akcionářem Válcoven plechu je Nová huť, která drží bezmála pětapadesát procent základního jmění. Dalších 33,34 procenta vlastní společnost B. C. L. Trading GmbH.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).