Menu Zavřít

Šéfovat Janským Lázním chce jedenáct lidí

31. 1. 2017
Autor: lecebne-lazne.cz

Do výběrového řízení na nového ředitele Janských Lázní se přihlásilo jedenáct lidí. Rudolfa Bublu, který zotavovnu vedl od podzimu 2013, loni nečekaně v poslední den svého mandátu odvolal ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD).

Informaci o jedenácti adeptech potvrdila webu Euro.cz tisková mluvčí ministerstva zdravotnictví Dana Šalamunová. Jejich jména odmítla sdělit. Do výběrového řízení se zájemci mohli hlásit do středy 25. ledna. Ještě ale není jasné, kdy resort z jedenácti zájemců vybere vítěze. „Zatím nebyla ustanovena výběrová komise,“ vysvětluje ministr Miloslav Ludvík (ČSSD).

Do loňského 30. listopadu přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl v Janských Lázních měnit ředitel. Rudolf Bubla podnik vedl od podzimu 2013 a po kritickém období, kdy z Krkonoš přicházely především zprávy o ztrátovém hospodaření a hrozícím uzavření některých léčeben, začaly státní lázně opět ožívat.

Proto působí Bublovo odvolání kontroverzně. Minulý ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) se jej navíc zbavil jen několik hodin před tím, než sám 30. listopadu po tlaku premiéra opustil ministerské křeslo. „Pana Bublu jsem odvolal po opakovaných diskusích s jeho nadřízeným, kterým je náměstek pro ekonomiku a přímo řízené organizace Petr Landa,“ vzkázal Němeček pro Euro.cz. „Hlavními důvody byla absence jakékoliv středně- i dlouhodobé strategie a konflikty s odboráři v řízené organizaci. Způsob řízení byl i terčem opakované kritiky Svazu pacientů ČR,“ dodává bývalý ministr.

Bubla tvrdí něco jiného. Na začátku ledna agentuře ČTK řekl, že se důvody svého odvolání nedozvěděl a že žádného profesního pochybení se za dobu svého působení v čele lázní nedopustil.

MMF24

Dále čtěte:

Ubytování na českých horách proti loňsku všude zdražilo, v zahraničí se i zlevňovalo

Vincentka v Číně vyhrála spor o značku. Nápoj je v zemi luxus

Chátrání běloveských lázní má zastavit nová Ida

Vila Panzinka působí mezi ruinami jako zjevení. Za okny se svítí, z komína jde dým. Dům postavený pro nejvzácnější pacienty fungoval i jako služební byt ekonomického správce lázní, dodnes tu žije jeho manželka.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).