Menu Zavřít

Senátor Hlavatý loni vydělal téměř půl miliardy

25. 7. 2016
Autor: čtk

Jediný majitel královéhradecké textilky Juta Jiří Hlavatý, který je od roku 2014 senátorem, vydělal za loňský rok 471 milionů korun.

Firma Juta, jejímž ředitelem je Hlavatý od roku 1989 a od roku 2005 je jejím jediným vlastníkem, loni podle výroční zprávy utržila 7,016 miliardy korun. Zisk po zdanění činil 471,6 milionu korun.

Ani v roce 2014 se firmě nevedlo špatně: vydělala před zdaněním 560 milionů korun. Hlavatý si jako ředitel Juty vydělal loni přes čtyři miliony korun, na dividendách získal přes 25 milionů. Většinu investoval tak jako předloni do cenných papírů ČSOB, Unicredit a České spořitelny.

Juta mohutně investuje, loni 693 milionů korun, o něco menší částku o rok předtím. Nicméně její vlastní kapitál je hodně přes čtyři miliardy (konkrétně 4,6 miliardy korun), jelikož Juta příliš nevyplácí dividendy a nemá dlouhodobě bankovní úvěry. Firma má obchodní zastoupení na Slovensku, v Německu či Velké Británii.

Hlavatého textilka nevydělává už dávno na oděvech. Zdrojem jejích zisků jsou produkty z polypropylenu a polyethylenu, které se využívají ve stavebnictví a zemědělství. Jedná se například o parotěsné a hydroizolační fólie nebo difúzní membrány pro nevětrané a bedněné šikmé střechy. V zemědělství jsou to zase motouzy, rašlové pytle, síťovina na balení slámy či plotovina na ochranu stromků. Juta ale vyrábí i umělé trávníky, které leží na řadě fotbalových hřišť po Evropě.

Čtěte také:

Babiš si loni mimo politiku přivydělal 138 milionů, Kalousek nic

CIF24

Textilka Pegas Nonwovens navýšila dividendu na téměř 34 korun

Pegas Nonwovens


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).