Menu Zavřít

Siemensu klesl v Česku zisk na 1,36 miliardy

11. 12. 2016
Autor: Siemens

Skupině elektrotechnických firem Siemens v Česku ve fiskálním roce končícím 30. září 2015 klesl zisk o pětinu na 1,36 miliardy korun. Tržby se snížily o desetinu na 25,5 miliardy korun.

„Celkově bylo obchodní prostředí ovlivněno růstem české ekonomiky. Byli jsme svědky stagnace v oblastech energetiky a infrastruktury a také složité situace a volatility globálních trhů, která byla způsobena především geopolitickou nestabilitou v euroasijském regionu, což mělo vliv na naše globálně orientované továrny,“ uvedl jednatel Siemens ČR Eduard Palíšek.

Společnost loni v Česku investovala do výzkumu a vývoje 510 milionů korun, což je více než dvojnásobek výdajů v této oblasti v roce 2014. Počet pracovníků klesl o zhruba 70 na 6700 lidí.

Siemens loni oslavil 125 let na českém trhu a letos 13. prosince uplyne 200 let od narození zakladatele společnosti, německého elektrotechnika, vynálezce a podnikatele Ernsta Wernera Siemense.

Pod společnost Siemens ČR spadá devět odštěpných závodů, které dodávají technologie, produkty a služby v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury, automobilového průmyslu a informačních technologií.


Dále čtěte:

MMF24

Siemens zaostřil na software. Za Mentor Graphics dá 112 miliard korun

Siemensu spadl zisk o čtvrtinu. V Trumpovi vidí příležitost


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).