Menu Zavřít

Šílené tlusté dítě a proslulý idiot. McCain vede s Kimem válku slov

31. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Americký republikánský senátor John McCain se dostal do otevřené války slov s KLDR, když jejího lídra Kim Čong-una označil za „šílené tlusté dítě“. Severní Korea jej v reakci prostřednictvím své tiskové agentury nazvala „známým idiotem“ a obvinila jej z toho, že urazil důstojnost země a jejího vedení.

McCain se o situaci v KLDR rozpovídal v rozhovoru pro MSNBC. „Čína je jediná, která dokáže kontrolovat Kim Čong-una, to šílené tlusté dítě, které vede Severní Koreu,“ řekl arizonský senátor s tím, že Čína by dokázala zastavit ekonomiku KLDR během jednoho týdne.

Severokorejský vůdce je podle něj horší než jiní diktátoři z historie. „Musíme se vypořádat s někým, kdo dokonce není ani jako Josif Stalin, který i ve svém barbarství vykazoval určitou známku racionality,“ vzkázal McCain.

Bývalý kandidát na amerického prezidenta tím rozpoutal válku slov, která se přesunula na Twitter. Severokorejská tisková agentura se na sociální síti do McCaina tvrdě pustila: „Proslulý idiot John McCain se projevil jako infantilní šílenec, který pomluvou vznešeného představitele KLDR sám sebe vztekle pošpinil.“

Severní Korea zároveň napadla senátora Teda Cruze, také bývalého prezidentského kandidáta, který chce v USA zavést označení KLDR jako státního sponzora terorismu. Spolu s McCainem prý zostudili vedení KLDR, jehož důstojnost je pro lid jejich „životem a duší“. V té souvislosti pohrozila podniknutím odvetných kroků.

CIF24

Poslední slovo ve válce slov měl zatím McCain, který na Twitteru zareagoval slovy: „Co? To chtěli, abych ho nazval šíleným hubeným dítětem?“

Dále čtěte:

McCain za orlandský masakr obvinil Obamu, pak začal couvat

Roztržka kvůli Sessionsovi. Jste stranou Ku Klux Klanu, vzkázal demokratům Cruz

Došla nám s KLDR trpělivost, prohlásil Tillerson. Připustil i vojenskou akci


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).