Menu Zavřít

SILNĚJŠÍ DOZORČÍ RADA

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Vojenské stavby

Akcionáři Vojenských staveb posílili roli dozorčí rady, která nyní může sama volit své členy. Příslušnou změnu stanov schválili akcionáři na mimořádné valné hromadě společnosti. Akcionáři navíc zvolili jako nového člena dozorčí rady Jana Preclíka, který nahradí dosavadního člena Alfréda Šebka. Ten zastupoval Investiční a Poštovní banku.

CIF24

Vojenské stavby by se podle rozhodnutí valné hromady z konce roku 1998 měly rozdělit na dvě nástupnické firmy - Vojenské stavby Holding a Omicron Universal. Ty na sebe mají převzít všechny závazky a pohledávky původního podniku. Rozhodnut í o rozdělení firmy však bylo napadeno u soudu.

Podle usnesení valné hromady z konce roku 1998 by se však Vojenské stavby Holding měly stát majiteli již dříve založené společnosti Vojenské stavby CZ (EURO 7/1999), do které byla soustředěna stavební výroba s potřebným majetkem. Omicron Universal by měl vlastnit majetek nesouvisející se stavebnictvím. Rozdělením podniku chtějí Vojenské stavby řešit ztrátu původní společnosti, která k 30. září loňského roku dosáhla 1,66 miliardy korun. Základní jmění činí 1,7 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).