Menu Zavřít

Silný Korejec

12. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Automobilka Hyundai nabídla zajímavou alternativu

Automobilka Hyundai nabídla koncem listopadu loňského roku zajímavou alternativu k terénním vozům typu Mitsubishi Pajero nebo Toyota Land Cruiser. Jde o vůz s názvem Terracan, který korejští výrobci charakterizují jako tiché auto na silnici a spolehlivého pracanta v terénu. Nejlevnější verze se prodává za 969 900 korun a za přibližně dva měsíce prodeje si ho v České republice koupilo devatenáct zákazníků.
Splňuje Terracan sliby svých konstruktérů? Týdeník EURO otestoval verzi s turbodieselovým čtyřválcem 2.9 CRDi. Lze říci, že na silnici auto očekávání splní. Do interiéru mnoho hluku neproniká, svezení je komfortní. Naftový motor zaručuje rychlost až 166 kilometrů v hodině při spotřebě mezi devíti až dvanácti litry na sto kilometrů. Vozu by ale prospělo, kdyby šel lépe odspodu, agregát si začíná „lebedit“ až kolem dvou tisíc otáček za minutu.
Pokud jde o terén, jízda v Terracanu s přiřaditelným pohonem všech čtyř kol a redukovaným převodem je požitkem – pokud má vůz terénní pneumatiky. Testované auto bylo bohužel obuté do silničních „gum“, a tak mělo potíže i v lehčím bahnitém terénu. Dvakrát zůstalo „viset“, takže musel pomoci traktor, respektive Praga V 3 S. Silný motor a slušná průchodnost terénem i s pneumatikami na asfalt ale naznačovaly, že by si při jiném obutí Terracan s blátem hladce poradil.

MMF24

Test – Hyundai Terracan 2.9 CRDi
Motor naftový čtyřválec
Výkon 110 kW
Max. rychlost 166 km/hod
Spotřeba 9–12 l/100 km
Převodovka manuální, 5 stupňů
Cena (základ) 969 900 Kč
Prodalo se 19 (od 26. 11. 01)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).