Menu Zavřít

Škoda Auto prý nabírá Chorvaty. Není to pravda, reaguje automobilka

22. 11. 2018
Autor: čtk

Chorvatská média informují o náborové kampani do automobilky v Mladé Boleslavi. Škoda Auto to odmítá, personální agentura potvrzuje.

Každé léto vyrazí stotisícový dav Čechů směr Chorvatsko. Migrace by brzy mohla směřovat i opačným směrem. Chorvaté však do Česka nezamíří na dovolenou, ale za prací.

Server Total-croatia-news.com s odvoláním na zprávu chorvatského rádia Mrežnica uvedl, že v balkánské zemi probíhají nábory do mladoboleslavské Škody Auto. Automobilka má údajně lákat Chorvaty na plat ve výši tisíc euro, hrazené ubytování a náklady na cestu. Pohovory probíhají tento týden ve městech Osijek, Sisak, Karlovac a v Záhřebu.

Jenže situace není tak jasná, jak by se mohlo zdát. “Není to pravda,” reagovala bez dalších podrobností mluvčí Škoda Auto Kamila Biddle. Vypadá to tedy, že automobilka se stala terčem fake news. Jenže za jakým účelem?

Celou záležitost objasnil Jiří Halbrštát, manažer náboru a marketingu personální agentury ManpowerGroup. “Nábory nedělá Škoda Auto ale ManpowerGroup. Na jednotném pracovním trhu EU děláme plošně náborové kampaně na kvalifikované pozice do výroby, IT a zákaznických center. Tito lidé mohou pracovat podle svých preferencí jako agenturní zaměstnanci pro desítky českých společností v různých oborech včetně Škoda Auto,” vysvětlil Halbrštát.


Kupředu, elektrická! Automobilový průmysl v Evropě se dramaticky mění

 Autodrom - ilustrační foto


Faktem je, že Škoda Auto dlouhodobě bojuje s nedostatkem zaměstnanců. Pracovní sílu tak nezřídka hledá i za hranicemi, což však v minulosti vedlo ke stížnostem obyvatel Mladé Boleslavi na chování některých zahraničních dělníků.

CIF24

Total-croatia-news.com zároveň upozornil na fakt, že Chorvatsku prudce klesá počet obyvatel. Ten nabral na intenzitě po přístupu k Evropské unii a otevření pracovního trhu. Jen loni odešlo ze země 43 tisíc Chorvatů, většina z nich do Německa.

Přečtěte si také:

Škoda letos vyrobila milion aut v rekordní čase, chlubí se šéf firmy Maier

Škoda chce za dva roky prodat 2000 elektromobilů a hybridů

Škoda chystá SUV-kabriolet. Ale jen koncept, prodávat se nebude

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).