Menu Zavřít

Škoda zahájila výrobu Superbu Combi

16. 11. 2009
Autor: profit

Z montážní linky kvasinského závodu Škody Auto sjel minulý týden první sériově vyrobený Superb Combi. Základní cena modelu s benzinovým agregátem 1,4 TSI/92 kW začíná na 589 900 korunách.

Autor: Škoda

Co můžou podnikatelé od dlouhého superbu čekat? Tento vůz vyšší střední třídy pojme 633 litrů, respektive 1865 litrů nákladu při sklopených zadních sedadlech. Nový kombík je dlouhý 4838 milimetrů, široký 1817 milimetrů a vysoký 1510 milimetrů. Paleta motorů pro Superb Combi odpovídá nabídce limuzíny.

Od ledna do října letošního roku dodala automobilka zákazníkům celkem 33 434 vozů Škoda Superb (z toho 623 vozů první generace), což je o 78 procent více než za stejné období loňského roku.

KL24

Jak je na tom vůz s výbavou? Úspěšné podnikatele bude zajímat zřejmě nejvyšší výbavová verze Exklusive. Představuje obdobu provedení Laurin & Klement, která plní přání nejnáročnějších zákazníků. Součástí standardní výbavy verze Exclusive je kromě sedmi airbagů elektronický protiblokovací systém včetně ABS, regulace točivého momentu při brzdění motorem, protiprokluzový systém a hydraulický brzdový asistent. Exteriér vozu podtrhují například dekorativní chromované lišty.

Interiér vozu obsahuje elektricky ovládaná vyhřívaná sedadla v provedení Alcantara a dekor přístrojové desky v imitaci dřeva. Na přání je možné bez příplatku objednat kožený interiér Glamour. Nechybí dvouzónová klimatizace s automatickou regulací a pachovým filtrem Climatronic nebo klimatizované odkládací schránky. Čtyřramenný multifunkční volant je stejně jako hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy potažen kůží. Jeho prostřednictvím lze ovládat nejen rádio Bolero s integrovaným CD měničem, ale i mobilní telefon.

  • Našli jste v článku chybu?