Menu Zavřít

Šlapou po Telecomu

13. 9. 2002
Autor: Euro.cz

ČTÚ

CIF24

PRAHA (ČTK, mtc) – Český telekomunikační úřad vydal předběžné opatření, kterým zakázal Českému Telecomu zavést nové tarify připojení k internetu. Předseda ČTÚ David Stádník to vysvětlil tím, že Telecom nedodržel ve vztahu k zákazníkům postupy uložené zákonem. Po nedávném zatržení služby ADSL tak telekomunikační regulátor v krátké době již podruhé rozhodl v neprospěch dominantního hráče na našem trhu.
Český Telecom chtěl od října zavést nový model účtování telefonického připojení k internetu, který by oddělil platby za telefonické připojení od poplatků za přístup k internetu. Poskytovatelé internetu a alternativní operátoři by si měli v budoucnu výši ceny stanovovat sami a při fakturaci ji přidávat k pevné sazbě Telecomu.
Předběžně zakázaný model by podle alternativních operátorů vedl ke zdražení přístupu na internet. Podle Telecomu naopak k jeho zlevnění a k možnosti zavést paušální měsíční platby i za telefonické připojení ke světové počítačové síti. Vzhledem k rozhodnutí ČTÚ bude zatím Telecom účtovat podle dosavadního tarifu Internet 2002.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).